Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024
Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024

La proposició de llei de la gent gran continua la seva tramitació al Parlament

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La proposició de llei de la gent gran, presentada pel PSC-Units, ha continuat la seva tramitació al Parlament. La iniciativa vol promoure el benestar personal i social de la gent gran, garantir el ple exercici dels seus drets i establir un sistema integral d’atenció i protecció efectiu que possibiliti un envelliment integral i saludable. La proposició estableix els drets i les llibertats civils i polítics de la gent gran, vol establir l’obligació de les administracions de garantir la prestació de drets socials, reduir els temps d’espera en l’àmbit de la dependència i garantir el dret a un habitatge adequat i a una mort digna. 

La proposició de llei també estableix un règim sancionador associat a situacions de manca d’assistència o maltractament i proposa la creació d’un observatori de la gent gran i d’un defensor dels drets d’aquestes persones que assisteixi el Síndic de Greuges.

Publicitat

A més, el text desenvolupa drets en matèria d’oci, preveu mesures per promoure l’educació i el coneixement de la gent gran, protegir les persones grans LGBTI i garantir la suficiència econòmica del col·lectiu.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió