Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

La patronal britànica CBI suspèn activitat fins al juny després que diverses empreses hagin plegat per l’escàndol sexual

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La patronal anglesa Confederació de la indústria Britànica (CBI) ha anunciat que suspèn activitat fins al mes de juny després que diverses empreses hagin abandonat l’associació enmig de la polèmica que l’envolta per diverses denúncies d’assetjament sexual i violacions. En un comunicat, la principal patronal del Regne Unit comparteix el “xoc” i la “repulsió” pels “esdeveniments que han tingut lloc a l’organització” i pels “errors passats que han permès que passessin”. Alhora, els responsables de l’entitat demanen perdó a les dones que “han patit aquestes experiències horribles” i asseguren que han entès la “demanda per un canvi de gran abast”. L’organització representa unes 190.000 empreses al Regne Unit.

La policia de Londres va iniciar la setmana passada una investigació després que una dotzena de dones denunciessin mals comportaments per part de responsables de la CBI. L’any 2019 una dona va denunciar que havia estat violada en una festa en un vaixell pel riu Tàmesi. Aquest divendres, una altra dona ha denunciat que dos companys la van violar mentre treballava a l’organització.

Publicitat

Segons recull el rotatiu britànic ‘The Guardian’, algunes de les empreses que han abandonat la patronal arran de l’escàndol són John Lewis, NatWest o l’asseguradora Aviva. Fins a una cinquantena de grans empreses, segons el mateix rotatiu, han anunciat que deixen CBI.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió