Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

La Mostra Internacional de Films de Dones celebra 30 anys

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Mostra Internacional de Films de Dones (MIFDB) celebra tres dècades de feina compromesa amb la difusió del cinema de les dones, on s’han pogut veure més de 1400 títols de més de 1.000 realitzadores de 144 països i amb un total de 230.440 d’espectadors; un viatge de creixement que ha col·lectivitzat una visió feminista del cinema. Alguna de les novetats d’aquesta edició són la primera edició de Laboratori de creació Arxipèlag en col·laboració amb el Santa Mònica; l’exposició virtual Rutes del desig. Carta de navegació per l’Arxipèlag, en col·laboració amb la Virreina – Centre de la Imatge i un nou projecte específic anomenat ‘Imaginaris Revoltats’.

La Mostra commemora aquests 30 anys de treball amb la publicació ‘Un trajecte pels feminismes fílmics. 30 anys de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona’, escrita per Marta Selva i Anna Solà, cofundadores de la Mostra i editada per l’Ajuntament de Barcelona. Un llibre que fa un recorregut per la programació d’aquest període per destacar la presència dels feminismes en els continguts i les propostes formals de les pel·lícules presentades.

Publicitat

La Mostra programa dues noves propostes que expandeixen el projecte Arxipèlag iniciat el 2017 amb la primera edició de  Laboratori de creació Arxipèlag  en col·laboració amb el Centre d’Arts Santa Mònica i l’exposició virtual Rutes del desig. Carta de navegació per l’Arxipèlag, en col·laboració amb la Virreina – Centre de la Imatge

En l’àmbit educatiu, la Mostra ofereix un nou projecte específic anomenat ‘Imaginaris Revoltats’ adreçat a l’alumnat d’educació́ primària, ESO, batxillerat i cicles formatius de diferents centres educatius de Catalunya.

Un any més presenta les programacions Panoràmica i Infantil a la Filmoteca de Catalunya i a Filmin, Manifestos Fílmics Feministes al CCCB i Tabakalera – Donostia i Noves Creadores Llatinoamericanes, als Cinemes Girona amb Casa Amèrica Catalunya. Les sessions a l’aire lliure a diferents places de la ciutat formaran part, així mateix, de la programació d’aquesta edició, que comptarà, com és habitual, amb la selecció de Cortos en femenino, programa de curtmetratges de cineastes de l’Estat. 

En aquesta edició, proposa un programa itinerant ‘Els feminismes fílmics de la MIFDB’ que viatjarà a diferents filmoteques i espais culturals del territori espanyol i europeu;  bastint ponts amb Matero, on es programarà una Carta Blanca a la Cineteca de 8 sessions, al març; el programa Conegudes (també) a casa , dedicat a les cineastes catalanes, circularà de nou per més de quinze municipis del territori català i la iniciativa La Mostra es Mou continuarà portant una selecció de propostes programades a diferents edicions de la Mostra a diversos municipis.

A part de les novetats que presenta en aquesta 30a edició, la MIFDB seguirà promovent l’exhibició d’obres fílmiques  contemporànies amb especial èmfasi a cinematografies inèdites i a noves creadores, cicles temàtics, la recuperació de filmografies i figures històriques de la creació fílmica femenina i programes monogràfics dedicats a cineastes o cinematografies singulars.

La imatge d’aquesta 30a edició, dissenyada per l’artista visual Marina Siero, remet a aquest esperit viu, mutant, tentacular i en creixement continu que la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona posa en pràctica des dels seus inicis

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió