Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La Guàrdia Urbana de Badalona aixeca 1.503 actes administratives per incompliment de l’estat d’alarma

ACN Badalona.-La Guàrdia Urbana de Badalona ha aixecat 1.503 actes administratives per presumptes incompliments de l’estat d’alarma en el marc de la crisi del coronavirus. Segons l’Ajuntament de Badalona, les […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Badalona.-La Guàrdia Urbana de Badalona ha aixecat 1.503 actes administratives per presumptes incompliments de l’estat d’alarma en el marc de la crisi del coronavirus. Segons l’Ajuntament de Badalona, les actes s’han interposat des del 14 de març, dia en què el govern espanyol va aprovar el decret que restringeix els moviments de la ciutadania. Les actes es traslladen als Mossos d’Esquadra, que alhora les fan arribar al Ministeri de l’Interior. Aquesta administració és la que finalment decideix si l’acta acaba en multa. Des del 14 de març, el dia que s’han aixecat més actes ha estat el 21 de març, amb 165. Les actes s’han posat a conductors o a vianants que segons el consistori “incomplien les normes i posaven en risc les mesures sanitàries”.

Una part important de les intervencions de la Guàrdia Urbana durant aquests primers quinze dies des de l’estat d’alarma pel coronavirus han tingut lloc en els controls a vehicles que s’intensifiquen durant la vigília i els caps de setmana. Pel que fa a les actes aixecades a la via pública les causes més habituals són caminar o asseure més de dues persones, incomplint les normes de distanciament social i els desplaçaments que no es troben justificats a cap dels supòsits com, per exemple, la compra de productes de primera necessitat o productes farmacèutics, passejar el gos o per causa de força major.En cas que l’acta acabi en multa cal recordar que les persones afectades podran recórrer-les per via judicial. Els imports de les sancions dependrà de la norma que es consideri que s’incompleix, tot i que poden anar des dels 100 euros per sancions lleus, fins als 600.000 per a infraccions molt greus quan l’incompliment o la desobediència suposi posar en perill la vida d’altres persones, com recull la Llei de Seguretat Ciutadana.