Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

La Fecasarm critica que s’aixequi la restricció de 10 persones a les trobades i es mantingui tancat l’oci nocturn

ACN Barcelona.-El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha criticat que el Govern aixequi la restricció de 10 persones a les trobades a partir d’aquest divendres, però en canvi […]

Agències 07/09/2021

ACN Barcelona.-El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha criticat que el Govern aixequi la restricció de 10 persones a les trobades a partir d’aquest divendres, però en canvi mantingui el tancament de l’oci nocturn. “Per tant, s’han legalitzat les festes il·legals, valgui la redundància. No hi pot haver 100 persones en un local d’oci nocturn, però sí 80 o 100 en una festa en una casa particular”, ha apuntat Boadas amb indignació. “Trobem del tot injust que el nostre sector segueixi tancat i sense data prevista de reobertura”, ha insistit Boadas. La Fecasarm s’ha reunit aquest dimarts a la tarda amb representants del Departament d’Empresa i ha reclamat que es doblin les ajudes al sector “fins als 50 o 100 milions d’euros”.

“Hem demanat que la mateixa voluntat política i intensitat per decretar les restriccions, també es vegi a l’hora d’aprovar les ajudes”, ha assenyalat Boadas, que ha afirmat que ha sortit “més satisfet” que en la reunió d’ahir dilluns amb el Departament de Salut. “Tot i que l’ajuda més important seria reobrir, Empresa s’ha compromès a fer un esforç a nivell econòmic per pal·liar les pèrdues al sector de l’oci nocturn”, ha constatat el secretari general de la Fecasarm. “Ara mateix només hi ha incertesa, inseguretat jurídica i arbitrarietat. Estem en una situació de desemparament total”, ha lamentat Boadas. En paral·lel, la Fecasarm ha interposat un nou recurs contenciós-administratiu contra la pròrroga de les restriccions publicada al DOGC el 3 de setembre i ja són tres les causes obertes contra el Govern. En el recurs presentat aquest dimarts, amb petició de mesures cautelars urgentíssimes, la patronal ha reclamat que la millora de les dades epidemiològiques es vegin reflectides en la flexibilització de les restriccions. Així mateix, ha acusat la Generalitat de fixar els horaris de tancament de les activitats de manera “arbitrària i desproporcionada”. La patronal defensa la reobertura dels espais interiors d’oci nocturn, sempre que els assistents disposin de la pauta completa de vacunació o un test previ negatiu.