Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La Diputació de Barcelona inicia la distribució als ajuntaments de kits de detecció ràpida del coronavirus

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha iniciat la distribució als ajuntaments de kits de detecció ràpida del coronavirus. Els test s’han començat a repartir per a la gestió i prevenció […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha iniciat la distribució als ajuntaments de kits de detecció ràpida del coronavirus. Els test s’han començat a repartir per a la gestió i prevenció en els col·lectius de treballadors municipals dels serveis essencials com policia local, serveis d’atenció domiciliària, brigades de neteja, personal funerari i protecció civil, entre d’altres. L’objectiu és assegurar que aquests professionals treballen amb garanties i poden continuar prestant els seus serveis. També s’han fet arribar proves al personal dels serveis bàsics que presta la pròpia Diputació, sobretot al Centre Residencial Respir per a estades temporals de gent gran, al recinte Mundet, i a les unitats mòbils del Servei Local de Teleassistència.

Els aparells de detecció ràpida de la covid-19 han de ser emprats per personal sanitari i des de la Diputació els hi han facilitat les instruccions d’ús i altres informacions addicionals per al correcte ús. La Diputació de Barcelona ha rebut 282 peticions d’ajuntaments per obtenir material sanitari, la qual cosa representa el 90% de municipis de la província. L’ens ha explicat que continua col·laborant amb el Servei Català de la Salut en diverses actuacions en el marc de l’emergència sanitària. En aquest sentit, s’ha sumat a la coordinació de l’Hospital Fira Salut, el nou hospital provisional de Fira de Barcelona. També ha participat en la instal·lació de llums i mobiliari per a l’hospital de campanya que s’està instal·lant al pavelló de gimnàstica de l’Institut Guttman Hospital de Neurorehabilitació de Badalona, al costat de Can Ruti. A més, ha aportat personal operari per al muntatge. D’altra banda, està treballant juntament amb el CatSalut i els ajuntaments, per habilitar hotels arreu del territori que es trobin prop dels hospitals o centres sanitaris. En aquest sentit es contemplen dues possibilitats segons les necessitats del Servei Català de la Salut: que es medicalitzin els hotels per acollir malalts de coronavirus o bé que d’altres s’habilitin com a centres per al descans del personal sanitari.