Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La demanda d’energia elèctrica a Catalunya cau un 25,5% aquest dimarts

ACN Barcelona.-La demanda d’energia elèctrica aquest dimarts a les onze del matí a Catalunya ha estat un 25,5% inferior respecte al dimarts 3 de març, un dels dies en què […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-La demanda d’energia elèctrica aquest dimarts a les onze del matí a Catalunya ha estat un 25,5% inferior respecte al dimarts 3 de març, un dels dies en què les empreses encara funcionaven amb normalitat. Segons dades facilitades per Endesa –la companyia que controla el 95% de la xarxa a Catalunya- es tracta de la davallada més accentuada des que es va decretar l’estat d’alarma. Fonts de l’empresa consultades per l’ACN recorden que els dimarts i els dimecres són els dies de més consum i, per tant, els dies en què la davallada és més acusada. A les onze del matí d’aquest dimarts, el consum d’energia elèctrica a Catalunya ha estat de 4.723 MWh, una xifra que contrasta amb els 6.338 MWh del passat 3 de març.

La demanda d’aquest dimarts també és inferior a la de fa una setmana, quan a Catalunya el consum va ser de 4992 MWh. Al conjunt de la Península Ibèrica, l’evolució de la demanda és pràcticament calcada. Segons dades de Red Eléctrica, el consum a les onze del matí d’aquest dimarts és un 23,2% inferior al consum registrat el passat 3 de març.