Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La demanda d’energia elèctrica a Catalunya cau un 21,8% aquest dimecres

ACN Barcelona.-La demanda d’energia elèctrica a les onze del matí d’aquest dimecres a Catalunya ha caigut un 21,8% respecte al passat dimecres 4 de març, un dels dies en què […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-La demanda d’energia elèctrica a les onze del matí d’aquest dimecres a Catalunya ha caigut un 21,8% respecte al passat dimecres 4 de març, un dels dies en què el govern espanyol encara no havia aplicat l’estat d’alarma. Segons dades publicades per Endesa –la companyia que controla el 95% de la xarxa elèctrica a Catalunya- la demanda en temps real d’energia elèctrica aquest dimecres ha estat de 4.835 MWh, una xifra allunyada dels 6.180 MWh registrats el 4 de març. Per tercer dia consecutiu, el descens del consum d’energia elèctrica al territori és superior al 20%, una tendència que, segons Endesa, “posa de manifest el seguiment massiu de les instruccions donades per l’administració, que es tradueixen en la davallada del consum empresarial”.

Al conjunt de la Península Ibèrica, la caiguda en la demanda d’energia elèctrica aquest dimecres respecte al passat 4 de març ha estat del 21,55%, segons dades de Red Eléctrica.