Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La CUP se suma a la petició que Cambray assumeixi la direcció de l’escola de Canet de Mar

ACN Barcelona.-La CUP se suma a la petició que ha fet la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per a que el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, assumeixi la direcció del centre […]

Agències 13/12/2021

ACN Barcelona.-La CUP se suma a la petició que ha fet la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per a que el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, assumeixi la direcció del centre de Canet de Mar, que ha d’impartir el 25% de les classes en castellà a una aula de P5, per ordre del TSJC. Segons el portaveu del secretariat nacional, Edgar Fernández, “el que no pot passar és que un Govern català es desresponsabilitzi i deixi a la intempèrie la comunitat educativa”. I ha afegit que totes les propostes per “protegir la comunitat educativa i assumir responsabilitats en la defensa de la llengua seran benvingudes”. No obstant, Fernández ha advertit que “el conflicte no és una escola ni una direcció” i el debat de la llengua “no pot quedar aquí”.

En un missatge adreçat a ERC ha assegurat que “la proposta no pot ser negociar quotes en una llei d’audiovisual” perquè “si depèn de l’estat espanyol, ho tenim magre”. “L’única eina que necessitem per defensar la llengua és un estat propi”, ha conclòs.Assemblea Nacional, dissabteDe la seva banda, la portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, ha avançat les línies que la formació debatrà a la doble Assemblea Nacional –organitzativa i estratègica- que celebraran aquest dissabte a Barcelona. Entre elles, obrir el debat sobre si la CUP hauria de concórrer a les properes eleccions europees. “Tenim l’obligació d’avaluar tots els escenaris”, ha dit, tot i que no s’espera que l’òrgan prengui encara cap decisió en aquest sentit. Segons ha explicat Vehí, “el govern espanyol és un mur i necessitem fer jugar la comunitat internacional per la resolució del conflicte d’autodeterminació”.L’Assemblea de dissabte tindrà com a objectius la renovació del secretariat nacional, “posar el dia el funcionament intern de l’organització” i “analitzar-ne la participació en les institucions supranacionals”, com el Congrés dels Diputats. També “començar a treballar en la proposta política de les eleccions municipals del maig de 2023”, amb Barcelona com a “prioritat”, ha assegurat Fernández. El portaveu del secretariat nacional ha lamentat que la ciutat “s’utilitzi” per solucionar assumptes al Congrés i al Parlament, i ha afirmat que “aquesta estabilitat no és adequada pel país”.L’Assemblea també vol posar en marxa l’oficina internacional de la CUP, com a part de l’estratègia d’internacionalització, i “treballar amb l’exili com a forma i estratègia per respondre a la repressió de l’Estat”. L’Assemblea Nacional es reunirà a Barcelona, al pavelló poliesportiu Virrei Amat, i aplegarà mig miler de militants. L’última assemblea es va celebrar fa dos anys i mig a Celrà.