Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

La CUP acusa PSOE i PP d’utilitzar Sant Jordi “per fer campanya electoral” sent “valedors del retrocés del català”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, ha acusat el PSOE i el PP d’utilitzar Sant Jordi “per fer campanya electoral” sent “valedors del retrocés del català”. “És ofensiu”, ha dit, tot reivindicant que la diada de Sant Jordi és “un dia de construcció de país i de defensa de la llengua i la cultura catalanes”. Reguant ha fet aquestes declaracions conjuntament amb la candidata de la CUP a Barcelona, Basha Changue, que reivindica polítiques municipals encaminades a frenar el “retrocés del català”. En concret, Changue ha anunciat una proposta per crear una regidoria de drets lingüístics a Barcelona i ha defensat un reforç les biblioteques públiques.

La candidata de la CUP a Barcelona ha denunciat també el “maltracta” a les biblioteques com a “servei cultural”, malgrat que siguin un dels serveis més ben valorats pels veïns. “No hi ha llengua ni cultura sense biblioteques i sense un servei públic cultural fort i important”, ha remarcat Changue.

Publicitat

<strong>Cultura accessible</strong>

També Reguant ha reivindicat les biblioteques i els serveis públics de Catalunya com a “eina fonamental” que fa “accessible la cultura a tothom i que cada vegada més són externalitzades i privatitzades. “La salut d’aquesta cultura i d’aquesta llengua va estretament vinculada a la salut de les escoles públiques del país”, ha afegit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió