Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

La Companyia Elèctrica Dharma fa vibrar el Palau Sant Jordi en el concert dels 50 anys

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Companyia Elèctrica Dharma ha tornat aquest dissabte al Palau Sant Jordi de Barcelona per celebrar els 50 anys en un concert vibrant i energètic que ha repassat les cançons més emblemàtiques de la trajectòria. Al llarg de gairebé tres hores, la formació original del barri de Sants de Barcelona ha convidat al públic a una festa amb una barreja intergeneracional de convidats i l’acompanyament inestimable de la cultura popular. El públic entregat s’ha desfet davant d’himnes com ‘La presó del Rei de França’, ‘La gent vol viure en pau’ o ‘Inana’. Per l’escenari del Sant Jordi hi ha passat conjunts com Gossos, Sopa de Cabra, The Tyets, Celtas Cortos, Quimi Portet, Maria del Mar Bonet, Jordi Cuixart o Joan Reig.

Històricament la cultura i la riquesa popular catalana han estat una font d’inspiració per la Companyia Elèctrica Dharma. Per això, tal com ja van fer en la celebració dels vint anys, un dels convidats que no podia faltar a la festa d’aquest dissabte han estat  els Castellers, La Colla Bastonera, Tabalers i Diables de Sants, El Camell de Molins de Rei, La Cobla La Principal del Llobregat i un centenar de timbalers, Grallers i diables d’arreu de Catalunya. Aquests conjunts han acompanyat l’Elèctrica Dharma en diverses de les cançons més significatives.

Publicitat

De la marxa i el ritme contagiós de la Balkan Paradise Orchestra, al ‘Que volen aquesta gent’ de Maria del Mar Bonet i a l’emotivitat que ha generat la lectura de la lletra i cant de ‘Resistir és vèncer’ que ha interpretat l’expresident d’Òmnium Jordi Cuixart. Es tracta d’un text que va escriure quan estava tancat a la presó madrilenya de Soto del Real per l’1-O que la Dharma ha convertit en cançó. Un altre dels moments destacats del concert ha estat la reaparició de Gossos cinc anys després de l’aturada definitiva.

Un dels moments més aplaudits del concert ha estat quan l’històric grup de rock espanyol Celtas Cortos ha estrenat la versió en català de l’himne ’20 de abril’. Un dels clàssics del rock a l’Estat s’ha pogut sentir per primera vegada en català, després que en el passat ja traduïssin el tema al basc, italià i anglès.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió