Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

La central nuclear de Zaporíjia, la protesta pel cas Rushdie i l’ampliació del Prat

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dissabte. “Propòsit d’esmena?”, diu ‘El Punt Avui’ dedicant el tema principal a les perspectives del Partit Popular. El rotatiu dedica la foto […]

Agències 20/08/2022

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dissabte. “Propòsit d’esmena?”, diu ‘El Punt Avui’ dedicant el tema principal a les perspectives del Partit Popular. El rotatiu dedica la foto de portada al Bàsquet Girona. El diari també dedica un espai a Rússia, que “torna a tallar el gas a Alemanya” i a la visita de la consellera Geis a l’UCE. “BCN recibe menos cruceristas que antes de la pandemia” a ‘El Periódico’. Fotografia dedicada a la protesta d’escriptors a Nova York en defensa de la llibertat d’expressió, després del cas de Rushdie. El diari també dedica un espai als successos, destacant que Catalunya investiga 58 denúncies per punxades a les discoteques.

L’’Ara’ obre parlant del conflicte entre Rússia i Ucraïna: “Creix el risc de catàstrofe nuclear a Ucraïna”. La part inferior la dedica a dos temes diferents: el primer referent a la polèmica de la primera ministra finlandesa, i un segon referent a la desaparició de les terrasses del carrer barceloní d’Enric Granados i el malestar dels seus veïns.

L”ABC’ titula: “Ferraz decreta que Chaves y Griñan son inocentes”. Pel que fa la fotografia, a pàgina completa, la dedica a la protesta d’escriptors a Estats Units: “Versos satánicos contra el fanastismo islámico”.

‘La Vanguardia’ dedica el tema principal a l’ampliació del Prat: “Foment vol reimpulsar l’ampliació del Prat amb una nova proposta”. Fotografia que il·lustra la vaga dels treballadors del transport a Londres. La portada també dedica un espai al PP, que demana que “s’aparti el ministre de la Presidència per pactar el Poder Judicial”.

“Moscú quiere desacoplar Zaporiyia de la red ucraniana” destaca ‘La Razón’ amb una foto aèrea dels reactors de l’equipament. El rotatiu també parla de Griñan a Hisenda, “la oblidada del cas dels ERE”.

‘El Mundo’: “Las familias deben ahorrar cinco años más que antes de la pandèmia para comprar un piso”. La foto és per Urdangarin i destaca un tercer tema a la part inferior que parla amb agents de la frontera, els quals denuncien que Marroc pressiona Espanya.

“Europa roza el 80% de reservas de gas en previsión de un corte ruso”, diu ‘El País’, que com altres diaris dedica la foto a l’homenatge literari a SalmanRushdie. El rotatiu també dedica un títol al xoc al PP per la repesca d’Álzarez Cascos.