Edició 2179

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 13 de juliol del 2024
Edició 2179

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 13 de juliol del 2024

Juanma Moreno diu que Moncloa articula l’impost a les grans fortunes per “atacar Andalusia”

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, ha afirmat aquest dilluns que el nou impost a les grans fortunes que el govern espanyol prepara per al 2023 és una “contrareforma” per contrarestar la seva eliminació de l’Impost del Patrimoni, i per tant constitueix un “atac directe a Andalusia”. Segons Moreno, és una decisió “esperpèntica” que el govern espanyol no ha adoptat mai quan Catalunya o Madrid han fet ús de la seva capacitat de modificar impostos cedits. “Ho fan ara que Andalusia vol competir amb Madrid i Catalunya”, ha dit.

En declaracions als mitjans, Moreno ha recordat que ell portava al seu programa electoral l’eliminació de l’Impost de Patrimoni. Ara, ha dit, “als despatxos de Moncloa s’han inventat un impost que no és més que una contrareforma”. “No puc entendre el nou cop de volant del govern d’Espanya, és una podemització cada vegada més clara i contundent i més a l’esquerra que fan de manera improvisada i ridícula amb la idea d’atacar Andalusia”.

Publicitat

Moreno fa referència d’aquesta manera a la possibilitat que el nou impost a les grans fortunes que la Moncloa vol posar en marxa desactivi la seva eliminació de l’Impost del Patrimoni. Per evitar la dobla imposició, l’impost estatal podria no actuar sobre el patrimoni de les grans fortunes que es troben en territoris que ja tenen actiu l’Impost del Patrimoni, com el cas de Catalunya, però sí que gravaria les grans fortunes que es trobin a territoris com Madrid i Andalusia on aquest impost ha desaparegut.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió