Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Jordà critica el “xantatge extrem” d’Aena i el govern espanyol i creu que sembla un guió escrit per culpar el Govern

ACN Barcelona.-La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha criticat el “xantatge extrem” d’Aena i el govern espanyol sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat i ha afirmat que tot sembla un […]

Avatar
Agències 09/09/2021

ACN Barcelona.-La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha criticat el “xantatge extrem” d’Aena i el govern espanyol sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat i ha afirmat que tot sembla un guió escrit per culpar el Govern. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha considderat que el projecte s’havia plantejat “expressament” perquè el Govern s’hi oposés. Sobre les paraules del vicepresident Jordi Puigneró ha afirmat que sempre que han parlat han estat d’acord que l’afectació a la Ricarda no es podia produir. Pel que fa a la manifestació del 19 de setembre, ha valorat que és una concentració “a favor del clima, la salut i la vida” i que ella hi està a favor d’aquest tipus de mobilitzacions però que ni ella ni cap conseller havia dit que hi aniria.

Segons la consellera, el preacord del 2 d’agost establia que s’havia de desenvolupar un pla director “amb rigor” i “minimitzar” els efectes mediambientals. Ha recordat però que el cap de setmana passat es va conèixer que el projecte contemplava una afectació “extrema” a la Ricarda. Ha assegurat que sí hi havia acord a la si del Govern sobre que això no es podia produir. La consellera ha considerat que el govern espanyol tenia clar que Europa no avalaria un projecte amb aquesta afectació ambiental i que farien les inversions en un altre lloc i el que han fet ha estat fer-ho d’una manera que “assenyali” a l’executiu català. “No som un ‘hub’ perquè a Aena i als governs espanyols no els ha donat la gana”, ha manifestat.Jordà ha valorat que una inversió d’aquesta magnitud fa falta a Catalunya i ha afegit que ella la destinaria a Rodalies. En tot cas, ha dit que es faci el que faci ha de ser de manera consensuada, comptant amb el territori i tenint en compte l’emergència climàtica.