Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Iván Morales estrena ‘Sushi’, un curt que arrela en l’experiència de l’absència del seu pare biològic

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Iván Morales ha estrenat aquesta setmana al festival D’A el seu tercer curtmetratge, ‘Sushi’, una peça al voltant de la paternitat a partir de la pròpia experiència del seu autor i director. El també actor reprèn després d’uns anys la relació amb el curt gràcies a l’encàrrec dels seus dos productors, Roger Torres i Àngels Masclans. Els protagonistes, Àlex Monner i Xavi Sáez, encarnen respectivament un fill no desitjat i un pare que es retroben; la imminent paternitat del noi l’empeny a preguntar perquè el va abandonar el seu progenitor, i aquest, li parlarà des de l’estómac de les raons que ho expliquen. La por a no fer-ho bé plana al llarg dels 20 minuts de ‘Sushi’, un film sobre “un tema essencial” vist amb ulls del segle XXI.

‘Sushi’ neix de l’encàrrec que Iván Morales (Barcelona, 1979) va rebre de Roger Torres i Àngels Masclans perquè fes un nou curtmetratge, el tercer de la seva carrera després dels ja llunyans ‘Dibujo de David’ (2008) i ‘Ha llegado el momento de contarte mi secreto’ (2000). Morales cercava “un aprenentatge vital que valgués la pena compartir i plantejar als espectadors” quan va recuperar una vella nota encapçalada amb el nom del curtmetratge, amb quatre línies sobre l’única trobada física que va mantenir amb el seu pare biològic ara fa 20 anys.

Publicitat

A partir d’aquell record l’autor i director ha desenvolupat una història original però “arrelada en l’experiència personal d’un tema bàsic i essencial com la paternitat”. El curt, afegeix en declaracions a l’ACN, parteix com un melodrama contemporani però esdevé “una història de personatges i emocions”.

El tema essencial és la paternitat, corrobora Morales, una qüestió que al seu parer es toca poc i trobava “essencial” de retratar davant l’abundància de pel·lícules “amb mirades interessants” sobre la maternitat. En concret, ha buscat enfocar el tema des de la revisió de la paternitat “tradicional i normativa”, i com una defensa de trobar “maneres més sanes” d’establir les relacions pare-fill.

“No deixa de ser el tema de sempre de com ens comuniquem, com compartim camí, com ens escoltem, com establim vincles que ens ajudin a créixer i a ser més feliços i a deixar un món millor”, assevera l’autor i director d’un curt que explora les pors de molts homes davant la paternitat, i les decisions –a vegades incomprensibles- que s’arriben a prendre en conseqüència.

Morales s’ha rodejat de professionals i “amics”, com els actors protagonistes Àlex Monner i Xavier Sáez, per donar forma a la pel·lícula. I explica que ha emprat un “procediment teatral” amb molts assajos, converses i retocs del text, per tal “d’arribar al rodatge amb prou seguretat per sorprendre’t i fer coses que no esperaves”. Això només es pot fer amb molta feina i gent amb confiança prova de bombes”, assegura.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió