Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

Interior s’alia amb els escolars per reforçar la prevenció contra els incendis

|

- Publicitat -

ACN Molins de Rei – Reforçar la prevenció de la canalla contra els incendis, conscienciar dels riscos de la sequera i fomentar el respecte pel medi ambient són grans objectius plantejats pel Departament d’Interior a través del nou programa educatiu ‘A la natura, no hi deixis rastre’. La proposta és una iniciativa del cos d’Agents Rurals amb la col·laboració de la Fundació Kilian Jornet i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). A través de jocs a l’aula i vídeos a les xarxes socials, el programa busca inculcar la necessitat de preservar el medi natural. “Tant important és tenir més recursos tècnics i humans als Bombers i els Agents rurals com fomentar la consciència”, ha apuntat aquest dimarts el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

El conseller ha recordat que “9 de cada 10 incendis provenen de l’acció humana, en diversos casos per descura”, i ha destacat el paper de les campanyes escolars a l’hora de reduir aquesta incidència. “Hem d’impregnar les escoles”, ha ressaltat, tot fent una crida a “erradicar els egoismes en tots els àmbits de la societat, també quan es fa una sortida a la natura”.

Publicitat

En aquesta mateixa línia, l’inspector en cap dels Agents Rurals, Antoni Mur, ha demanat un “esforç addicional” de tothom per no malmetre el medi ambient i contribuir a la prevenció dels incendis. Mur ha assegurat que els tallers escolars són una “aposta molt important” del cos “per potenciar el futur”.

De de la FEEC, el president Jordi Merino s’ha sumat a aquesta apel·lació a les noves generacions, “per a què els nanos surtin a la muntanya educats”. Merino ha recordat que un milió de persones surten anualment a fer activitats al medi natural i ha demanat a Interior treballar en programes educatius que també formin la canalla en la seguretat a l’aire lliure, tot lamentant l’increment de rescats en períodes festius.

<strong>Jocs a les aules</strong>

Les xerrades del programa ‘A la natura, no hi deixis rastre’ s’incorporen a la programació de sensibilització que ja fan els Agents Rurals als centres educatius. En aquesta nova proposta, es planteja un joc per aprendre a conèixer els rastres dels animals i també els de persones que no respecten el medi natural. Es vol evidenciar la importància de no malmetre la natura, especialment un cop constatat que les activitats a la muntanya han anat a l’alça els últims anys.

Els Agents Rurals plantegen a la canalla situacions diferents en què hauran d’actuar com a campistes, boletaires, ciclistes o reporters. Aquest joc es complementa amb uns vídeos de l’esportista Kilian Jornet en què es manifesten diferents accions rellevants per protegir el medi ambient quan es fan activitats a la muntanya.

El taller també incorpora uns còmics que il·lustren situacions perilloses que cal corregir. Aquest dimarts a l’escola Josep Maria Madorell de Molins de Rei (Baix Llobregat) s’ha celebrat una sessió pilot del projecte, que es desplegarà de forma complerta el curs 2023-24. Les escoles i instituts interessats en l’activitat han de fer la petició corresponent al Departament d’Educació.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió