Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Illa reclama al Govern un pla de xoc social i li retreu que no n’hagin presentat cap encara

ACN Barcelona.-El líder del PSC-Units al Parlament, Salvador Illa, ha reclamat al Govern un pla de xoc social i li ha retret que encara no n’hagi presentat cap. Illa ha […]

Avatar
Agències 09/09/2021

ACN Barcelona.-El líder del PSC-Units al Parlament, Salvador Illa, ha reclamat al Govern un pla de xoc social i li ha retret que encara no n’hagi presentat cap. Illa ha fet aquesta demanda en el marc de la inauguració de la cimera social de la Fundació Campalans que se celebra aquest dijous. Illa ha recordat que el seu grup parlamentari, mitjançant l’oposició que fan com a “govern alternatiu”, va presentar un pla de xoc social d’urgència amb una inversió de 1.564 MEUR per desplegar en un any. El van traslladar a l’executiu perquè el valorés i “a hores d’avui no han donat resposta per col·laborar-hi o presentar una proposta que ho millori”, ha denunciat.

Illa recorda que al pla expliquen “d’on surten els diners” i ha lamentat que “era possible que s’hagués aprovat i posat en pràctica aquest mateix any si s’hagués fet l’esforç d’aprovar uns pressupostos” per aquest 2021.Per la seva banda, el president de la Fundació Campalans, l’expresident de Govern José Montilla, ha dit que no hi hauria d’haver “cap missió tan important per al Govern que fixar esforços en la recuperació econòmica i social”. “Convé deixar enrere la retòrica del procés i prioritzar la governació del país”, ha expressat.El cap de l’oposició també ha retret al Govern la gestió de la Formació Professional. I ha reclamat que el nou curs polític se centri en reforçar la sanitat pública, acabar de vèncer la pandèmia i recuperar i reactivar l’economia.El “govern alternatiu” de Salvador Illa va presentar sis eixos, amb 26 accions, amb polítiques sobre rendes, cures, infància o habitatge, projectades a un any i que servirien per posar fil a l’agulla a la recuperació. El quadre pressupostari que van presentar parteix de 900.000.000 euros dels fons covid, 414.545.318 euros dels fons propis de la Generalitat (provinents dels Departaments de Drets Socials, Educació, Empresa i Treball) i 250.000.000 del fons de l’Estat. En total, 1.564.545.318 euros d’ingressos que tindrien 2.771.779 beneficiaris.