Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Greenpeace celebra la paralització de l’ampliació del Prat i demana invertir en “transports sostenibles”

ACN Barcelona.-Greenpeace ha celebrat la paralització de l’ampliació de l’aeroport del Prat anunciada aquest dimecres pel govern espanyol i ha demanat invertir els fons públics en “transports sostenibles” com el […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Barcelona.-Greenpeace ha celebrat la paralització de l’ampliació de l’aeroport del Prat anunciada aquest dimecres pel govern espanyol i ha demanat invertir els fons públics en “transports sostenibles” com el ferrocarril. A parer de l’entitat, el creixement del sector aeri, “basat en combustibles fòssils”, és “incompatible” amb la reducció d’emissions al sector del transport, i ha reclamat una recuperació “verda i justa” que “compti amb la societat civil i no només amb els grans poders econòmics”. A banda, Greenpeace ha recordat a Aena que “encara ha de complir els compromisos ambientals” adquirits per al Prat, i ha advertit que seguira mobilitzant-se davant les ampliacions d’aeroports com el de Madrid o el de Palma.

A parer de l’entitat, el govern estatal ha fet marxa enrere per la “pressió” de les entitats ecologistes, veïnals i socials agrupades a la plataforma ZeroPort, que ha denunciat “l’enorme impacte negatiu” que suposaria l’ampliació de l’aeroport per al clima i la biodiversitat.A més, Greenpeace subratlla que els plans d’Aena “xocaven frontalment” amb els objectius climàtics de Catalunya i demostraven la “manca de compromís” amb el clima i el medi ambient “d’ambdues administracions”. L’entitat afirma que l’avió és el mitjà de transport “més contaminant per persona transportada” i exigeix reduir vols.