Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024
Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024

Giró, sobre la qüestió de confiança: “El Govern ha de governar”

|

- Publicitat -

ACN Vall de Bianya – El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha evitat valorar la qüestió de confiança que Junts va demanar ahir durant el debat de política general i s’ha limitat a dir que “el Govern ha de governar”. Durant una visita a la Vall de Bianya, el titular d’Economia ha recordat que encara no fa “ni 12 hores del debat” però ha avançat que “a primera hora” ha enviat als consellers d’assignació pressupostària que tindrà cada departament als comptes del 2023. “Després de 20 dies, a negociació interna ha acabat bé i avui ja sabem el que toca a cadascú”, ha afegit. D’altra banda, Giró ha avançat també que pràcticament totes mesures anticrisi anunciades aquest dimarts pel president Aragonès “formen part de l’esborrany de pressupostos”.

Giró no ha volgut valorar la petició de Junts al debat de política general i s’ha limitat a dir que “no fa ni 24 hores”, que no ha estat pendent del telèfon mòbil i que no hi ha res “de nou” a afegir-hi. Durant una visita a la Garrotxa, però, el conseller ha anunciat que el que sí que ha fet a primera hora d’aquest dimecres ha estat enviar a tots els consellers l’assignació pressupostària que tindrà cada departament de cares al 2023.

Publicitat

El conseller ha dit que “el Govern ha de governar” i que després de 20 dies de negociacions internes amb totes les conselleries per “veure i analitzar les prioritats que interessen a les empreses i a la ciutadania, ha acabat bé”.

Sobre les mesures anticrisi anunciades per Aragonès al debat, Giró ha remarcat que “el problema més gran” que hi ha en aquest moment és la inflació. “Des del Govern de Catalunya, una nació sense estat, no el podem atacar directament però podem ajudar socialment a la classe mitjana treballadora i les petites i mitjanes empreses. I això és el que farem”, ha dit. En aquest sentit, ha avançat que pràcticament totes les mesures estan incloses a l’esborrany del pressupost per a l’any que ve.

D’altra banda i en relació a possibles rebaixes fiscals, el titular d’Economia ha dit que es tracta d’un tema “molt sensible” i que n’estan “parlant en el sí del Govern”. “És un tema de molta importància en el qual tot el Govern hi està compromès, però no hi ha cap decisió presa fins ara”, ha afegit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió