Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

França refreda el Midcat però no es tanca al diàleg

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest divendres. “Tecnologia punta per viure millor”, diu ‘El Punt Avui’ dedicant el tema principal a la fabricació del supercomputador MareNostrum5. El rotatiu […]

Agències 19/08/2022

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest divendres. “Tecnologia punta per viure millor”, diu ‘El Punt Avui’ dedicant el tema principal a la fabricació del supercomputador MareNostrum5. El rotatiu dedica la foto de portada a l’homenatge a les víctimes de Cambrils. El diari també dedica un espai als resultats de les exportacions catalanes aquest primer semestre. “Inmigrantes a nado abren una vía para llegar a Melilla” a ‘El Periódico’. Il·lustració dedicada a la mítica sèrie de Dragon Ball en motiu de l’exposició del Museu del Còmic de Sant Cugat. El diari també dedica un espai al Midcat: “España urge a Francia por el gasoducto”.

L’’Ara’ obre parlant del gasoducte: “França refreda el Midcat”. La fotografia és per l’església de de Sau que “intenta evitar el col·lapse”. La part inferior la dedica a dos temes diferents, el primer referent al rescat d’embarcacions a Roses, i un segon en clau internacional sobre les maniobres militars conjuntes de Rússia i Xina.

L”ABC’ titula: “Los condenados por los ERE avisan: “Sería un agravio indultar sólo a Griñán”. El segon tema destacat fa referència a la situació de Serbia i Kosovo: “Putin agita otro avispero en el corazón de Europa”, que també li dedica la fotografia.

‘La Vanguardia’ destaca diferents temes, el principal dedicat a les pensions: “El Govern central afronta la reforma del període de càlcul de les pensions”. Fotografia que il·lustra la tensió que es viu entre Estats Units i la Xina pel Taiwan. La portada també dedica un espai al malestar de Junts per la justificació de Borràs al boicot de l’acte pel 17-A.

“Feijóo responde a Sánchez por el CGPJ: “No vamos a dejar que nos amenacen” destaca ‘La Razón’ amb una foto del president del PP. A la part dreta s’hi pot veure una segona foto de Zelenski i Erdogan: “Ucrania condiciona cualquier diálogo con Rusia a la retirada de sus tropas”.

‘El Mundo’: “La UE se abre a pagar el Midcat ante el ‘no’ francés al gasoducto”. La foto és per la guerra d’Ucraïna i destaca encara un tercer tema a la part lateral: “El Gobierno deja entrever el indulto a Griñan y debilita la estrategia del PSOE ante el PP”.

” La sequía fuerza a España a invertir más de 300 millones en las desaladoras”, diu ‘El País’, que dedica la foto a la guerra d’Ucraïna sota el títol: “Zelenski aleja la expectativa de paz en Ucrania”. El rotatiu també dedica un títol al pacte sobre el poder judicial: “Feijóo acusa a Casado de ocultar el pacto sobre el Poder Judicial”.