Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Foment apel·la a la responsabilitat dels partits per aprovar uns pressupostos amb “fiscalitat competitiva” pel 2023

ACN Barcelona – Foment ha apel·lat a la responsabilitat dels partits per aprovar uns pressupostos amb fiscalitat competitiva pel 2023 a Catalunya i ha enviat un missatge a la líder […]

Agències 19/12/2022

ACN Barcelona – Foment ha apel·lat a la responsabilitat dels partits per aprovar uns pressupostos amb fiscalitat competitiva pel 2023 a Catalunya i ha enviat un missatge a la líder dels comuns, Jèssica Albiach, que va assegurar que els comptes pactats amb ERC van en contra la patronal. En una trobada amb periodistes, el president de l’organització empresarial, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que Foment no va en contra de ningú i que “té tanta ànima social o més que els comuns”. D’altra banda, s’ha mostrat “convençut” que el PSC i Junts acabaran donant suport als comptes catalans i ha reiterat que una pròrroga pressupostària seria una “irresponsabilitat i immoralitat”.

En aquest sentit, ha demanat màxima complicitat i generositat als partits polítics per elaborar uns comptes que siguin beneficiaris pels empresaris necessiten un marc estable per planificar inversions. “A Foment defensem un empresari socialment responsable”, ha remarcat.

Pel que fa al salari mínim, ha assegurat que és bo que s’apugi però a través d’un pacte de rendes que afecti tots els sectors. D’altra banda, Sánchez Llibre ha avisat que aquest increment pot perjudicar la contractació dels treballadors del camp, dels joves de nova incorporació al treball que tenen 16 anys i de les entitats sense ànim de lucre.

A més, el líder de Foment ha anunciat que es reunirà amb el president de la patronal espanyola CEOE per encaminar les relacions entre totes dues organitzacions, que han mostrat discrepàncies en temes com el pes de la patronal catalana a l’estatal o la reforma laboral.