Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Foment alerta que l’augment de preus en matèries primeres i transport marítim pot posar en risc el creixement econòmic

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha alertat que l’increment de preus en matèries primeres i el transport marítim, especialment amb la Xina, pot posar en risc el creixement econòmic. La patronal […]

Agències 10/03/2021

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha alertat que l’increment de preus en matèries primeres i el transport marítim, especialment amb la Xina, pot posar en risc el creixement econòmic. La patronal ha assegurat que aquest augment pot provocar un “fort impacte” en els costos de producció de les empreses i, per tant, en la productivitat i competitivitat de l’economia catalana. La confederació també ha manifestat la seva preocupació davant la possibilitat que aquests increments es tradueixin en pujades de preus de molts productes, “perjudicant” a famílies i consumidors. Per això, la patronal ha reclamat a les autoritats econòmiques espanyoles i europees que facin tot el possible per aturar l’augment de preus.

L’índex general dels preus de les matèries primeres en els mercats internacionals ha augmentat un 37,7% el febrer de 2021, davant el nul creixement o les caigudes d’anys anteriors. Per als productes industrials, l’increment ha estat d’un 52,7% interanual al febrer i, per als no metalls, del 76%. D’altra banda, el preu del transport marítim ha registrat un màxim històric el 2020. Aquest increment s’explica per l’escassetat de contenidors i vaixells, l’augment de tarifes i la congestió en molts ports, així com l’increment del preu de combustibles.