Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Fitch millora la nota de Catalunya a BBB amb una perspectiva “estable”

ACN Barcelona.-Fitch Ratings millora la nota de Catalunya, que passa de BB a BBB amb una perspectiva “estable”. Així ho recull la darrera actualització publicada per l’agència de qualificació de […]

Agències 17/07/2021

ACN Barcelona.-Fitch Ratings millora la nota de Catalunya, que passa de BB a BBB amb una perspectiva “estable”. Així ho recull la darrera actualització publicada per l’agència de qualificació de crèdit sobre Catalunya, amb data 16 de juliol. Fitch justifica la millora perquè considera que els indults concedits als presos independentistes el juny passat així com el “compromís renovat” del govern espanyol i l’executiu català per abordar el conflicte són un “clar signe” d’una cooperació millor. Tot plegat porta l’agència de a restablir la qualificació BBB per a Catalunya, una nota que va perdre el 2015. El president del Govern, Pere Aragonès, ha celebrat la millora. “Fitch recupera el grau d’inversió per a la Generalitat”, ha dit en una piulada.

Aragonès també es fa ressò del que diu l’actualització i afegeix en el missatge que es recupera el grau d’inversió “destacant la fortalesa de l’economia catalana, la gestió de les finances públiques i l’aposta pel diàleg i la negociació per resoldre el conflicte”.