Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023
Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023

Fecavem reclama l’exempció de l’impost del CO2 per als vehicles matriculats que estan en estoc

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president de la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (Fecavem), Jaume Roura, ha reclamat que l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) no apliqui l’impost del CO2 als vehicles matriculats que estiguin en estoc i, per tant, no circulin. “No és just que perquè estiguin matriculats paguin aquest impost”, ha comentat en declaracions als mitjans amb motiu de la VIII Jornada d’Automoció que se celebra aquest dimarts a Esade. Roura ha reiterat les seves crítiques a l’impost, que segons el president de la patronal, “l’única cosa que ha fet és fer caure el mercat i emprenyar els catalans”. “Aquest impost s’ha de reconduir i buscar la manera que quedi suspès”, ha afegit.

Segons Roura, a més, no compleix amb l’objectiu d’ajudar a renovar el parc automobilístic ja que permetria donar solució “als molts problemes que diuen que ocasiona la mobilitat privada”. “Aquests diners van a partides dels pressupostos que no beneficien la renovació del parc ni molt menys a ajudes al sector”, ha indicat Roura, que ha recordat que a l’Estat disposa del parc més antic d ela Comunitat Econòmica Europea.

Publicitat

Pel president de la patronal Fecavem, aquest impost es va concebre “sense fer una reflexió profunda que aporta el sector de l’automoció en la cadena de valor”. “Aquesta valoració política no s’ha fet i ara se n’estan pagant les conseqüències”, ha alertat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió