Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Fabián Plaza guanya el XVI Premi Minotauro amb l’obra ‘Más fría que la guerra’

ACN ACN Barcelona.-L’advocat i escriptor Fabián Plaza Miranda (Madrid, 1973) ha guanyat el Premi Minotauro amb l’obra ‘Más fría que la guerra’. La novel·la, que mescla la ciència-ficció, el terror […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN ACN Barcelona.-L’advocat i escriptor Fabián Plaza Miranda (Madrid, 1973) ha guanyat el Premi Minotauro amb l’obra ‘Más fría que la guerra’. La novel·la, que mescla la ciència-ficció, el terror i la fantasia, està ambientada l’any 1989 durant la guerra freda. ‘Más fría que la guerra’, segons paraules de l’autor la novel·la, és una història sobre fanatisme. Els personatges tenen una convicció molt ferma sobre com creuen que és el món i es troben convençuts que “qui no pensa com ells s’equivoca”, segons l’autor. Amb tot, la història els obliga a treballar junts i intercanviar pensaments. “Necessitem menys oradors sords com una tàpia i més conversadors capaços de conversar”, ha asseverat Plaza.

La ucronia de Plaza s’ha imposat a 377 manuscrits procedents de diferents països com Mèxic i l’Argentina. De fet, Vicky Hidalgo, directora de l’editorial Minotauro, ha destacat que aquest any hi ha hagut una “alta participació de la ciència-ficció”.El guardó està dotat amb 6.000 euros i la seva obra es publicarà el proper 6 d’octubre. Com a novetat d’enguany, l’any vinent se’n publicarà una edició de butxaca. A més, la presentació oficial de la novel·la tindrà lloc durant el transcurs del Festival Internacional de Cine de Sitges.El jurat d’aquesta edició l’ha conformat cinc membres amb un ampli ventall de coneixements de la literatura del gènere com són Elia Barceló (escriptora), Sabino Cabeza (Premi Minotauro 2020), Isa J. González (portaveu de Pórtico, l’associació Espanyola de Fantasía, Ciencia Ficció i Terror), Roberto Jiménez (periodista de Xakata.com) i Antonio Runa (director del podcast La Órbita de Endor).