Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Espot inicia la temporada d’esquí amb l’estrena del nou telecadira La Roca, que dona accés a les pistes

ACN Espot.-El nou telecadira La Roca ha començat a portar fins a la cota 2.000 els esquiadors que s’han desplaçat fins al complex d’Espot (Pallars Sobirà), que ha obert portes […]

Avatar
Agències 06/12/2019

ACN Espot.-El nou telecadira La Roca ha començat a portar fins a la cota 2.000 els esquiadors que s’han desplaçat fins al complex d’Espot (Pallars Sobirà), que ha obert portes aquest divendres coincidint amb l’inici del pont de la Puríssima. El remuntador, que té una capacitat de transport d’unes 2.400 persones cada hora, substitueix el que es va avariar el febrer passat. Des de l’estació, encaren la temporada de neu amb “optimisme”, tenint en compte que aquests dies tenen disponible més d’un 85% del seu domini esquiable i que aquest es podria anar ampliant durant el cap de setmana llarg. A més, una altra de les novetats ha estat la de l’estrena de l’accés automàtic mans lliures a les pistes.

El nou telecadira, que ha tingut un cost de 5,7 milions d’euros i recorre una distància d’1,7 quilòmetres, és de la marca Leitner Roperways i compta amb quatre places en cadascuna de les cadires. Pel director de l’estació d’esquí d’Espot i Port Ainé, Xavier Bigordà, la seva posada en marxa suposa “una nova oportunitat” per a les pistes, ja que els hi ha donat un caire de “modernitat”. A més, ha destacat el fet que l’aparell sigui “d’última generació” i compti amb una “tecnologia puntera”, que el fa més “eficient”. Finalment, i respecte a l’anterior desembragable que tenia més de trenta anys, ha dit que permet pujar unes 200 persones més per hora.L’antic remuntador es va avariar a principis del mes de febrer passat quan, un cop acabada la jornada d’esquí i mentre es duien a terme els treballs rutinaris de manteniment, es va despenjar una cadira del cable. Tot i que es van investigar les possibles causes de la incidència, un cop es va veure que no es podien determinar, es va optar per substituir-lo per un de nou. Tot i això, s’ha decidit, per votació popular, mantenir el mateix nom de l’anterior. Per la cap comercial de la divisió de Turisme i Muntanya d’FGC, Laura Vives, el nou telecadira referma l’aposta de la companyia pública per ser “motor” de l’economia del territori durant els mesos d’hivern.Pel que fa a les perspectives d’aquesta temporada de neu, Bigordà ha dit que aquest primer dia molts clients han vingut a primera hora del matí per estrenar el nou telecadira. A més, ha explicat que feia anys que no obrien amb unes condicions tant favorables, les quals se sumen al bon temps previst per aquests dies de pont. De fet, l’estació compta amb 19 pistes disponibles de les 22 que té en total, amb uns gruixos que oscil·len entre els 20 i els 45 centímetres de neu pols/dura. El domini supera els 20 quilòmetres, amb mil metres de desnivell, i, a més, és característic pel fet de trobar-se dins de frondosos boscos de pi negre. L’oferta de serveis d’aquesta estació pallaresa s’incrementa enguany amb un paquet d’excursions amb màquines, les quals van de la cota 1.500 a la 2.000, que inclou sopar i visionat del cel estrellat a Espot. Paral·lelament, els usuaris també tindran a la seva disposició un ampli ventall de propostes pensades per a tots els públics, com ara el Parc Lúdic i d’Aventura amb la pista de trineus, així com el jardí de neu i les raquetes de neu (activitats englobades al forfet de Parc Lúdic), i dos circuits de muntanya, entre altres.