Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024
Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024

ERC, Junts i la CUP demanen a la missió de l’Eurocambra “posar llum” al ‘Catalangate’ i “prendre nota” del “boicot”

|

- Publicitat -

ACN Madrid – ERC, Junts i CUP han reclamat aquest dilluns a la delegació d’eurodiputats del comitè de l’Eurocambra sobre Pegasus que investigui i “posi llum” al ‘Catalangate’. En una roda de premsa conjunta després de la reunió amb la missió d’eurodiputats, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que surten “satisfets” de la trobada i el portaveu de Junts, Josep Rius, ha remarcat que els eurodiputats tenen “un coneixement profund del cas”. Al seu torn, la diputada de la CUP Montserrat Vinyets ha demanat a la missió d’eurodiputats “prendre nota” del “boicot” del govern espanyol a la missió.

“Esperem que faci allò que no fa el Congrés, que és esclarir al màxim els fets, treure el màxim de conclusions i posar les bases per a una garantia de no repetició”, ha dit Vilalta, que ha reclamat també als eurodiputats que siguin “actius” en la regulació de programaris com Pegasus. La portaveu d’ERC ha criticat el “bloqueig i obstruccionisme de les autoritats espanyoles davant un escàndol democràtic” i ha lamentat que ni el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ni cap dels seus ministres rebi la delegació de l’Eurocambra.

Publicitat

“Seguirem batallant i denunciant aquests casos allà on calgui, tant en l’àmbit judicial com en el polític”, ha dit Vilalta tot subratllant que es tracta d’una “violació flagrant de drets humans”.

Per la seva banda, Rius ha apuntat que la trobada amb els eurodiputats és un “acte de normalitat democràtica que no és possible fer al Congrés”. El portaveu de Junts ha carregat contra la manca de col·laboració del govern espanyol per esclarir l’espionatge i ha subratllat que això mostra que “no vol diàleg”. “Redoblarem la pressió”, ha advertit. A més, Rius ha tornat a criticar que cap membre de Junts es reuneixi amb els eurodiputats com a víctima.

Finalment, Vinyets ha criticat que PSOE i PP hagin intentat treure “rellevància” a la missió de l’Eurocambra i que en les reunions no participin ni Òmnium ni l’ANC. “No tenim cap garantia que l’estat no continua espiant. Tot apunta que aquestes pràctiques continuen”, ha alertat, tot avisant que l’Estat situa l’independentisme al costat del crim organitzant i el terrorisme en comptes de considerar-lo “dissidència política”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió