Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Els tècnics tributaris diuen que la pujada de l’IRPF i successions “atempta” contra el futur de pimes i famílies

ACN Barcelona.-L’Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears (APttCB) ha assegurat que l’augment de l’IRPF i de l’impost de successions i donacions aprovat a Catalunya “és una mesura […]

Avatar
Agències 21/05/2020

ACN Barcelona.-L’Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears (APttCB) ha assegurat que l’augment de l’IRPF i de l’impost de successions i donacions aprovat a Catalunya “és una mesura que atemptarà directament contra el futur econòmic de les famílies i de les petites i mitjanes empreses”. La vicepresidenta de l’APttCB, Montse González, ha descrit la reforma com “inapropiada i desafortunada”, i ha dit que sense “terminis i condicions especials”, per a moltes famílies “serà difícil” fer front a l’impost en el període corresponent en plena pandèmia. “Potser no era el millor moment d’aplicar aquests augments d’impostos”, ha afirmat González.

Segons l’argumentari dels tècnics tributaris, “si la transmissió generacional es grava excessivament es corre el risc de perdre l’essència que ha mantingut les pimes al capdavant com a model d’empresa familiar, innovadora i moderna, amb la corresponent generació de llocs de treball i activitat econòmica”. Els tècnics avisen que no poder aplicar la bonificació del 95% en la successió d’empreses familiars perquè no és compatible amb la bonificació per patrimoni “afectarà l’activitat empresarial” perquè en el moment de liquidar una herència amb empresa familiar “la quota final serà molt superior al que s’hauria pagat abans de l’1 de maig de 2020”.