Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Els professionals de la Salut de Lleida reclamen material de protecció “adequat i suficient” i tests diagnòstics

ACN Lleida.-Els Col·legis oficials de Farmacèutics, Infermeres i Infermers, Metges, Odontòlegs i Veterinaris de Lleida han expressat aquest dilluns la seva preocupació davant el risc de contagi per la covid-19 […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Lleida.-Els Col·legis oficials de Farmacèutics, Infermeres i Infermers, Metges, Odontòlegs i Veterinaris de Lleida han expressat aquest dilluns la seva preocupació davant el risc de contagi per la covid-19 que pateixen els professionals sanitaris “per la falta d’equips de protecció personal i de proves diagnòstiques”. En un comunicat conjunt, adverteixen que els professionals de l’àmbit de la Salut “poden convertir-se, a la vegada, en vectors de contagi i transmetre la pandèmia a les seves famílies i als ciutadans”. Els Col·legis professionals recorden que un 15% de les persones afectades pel coronavirus són personal sanitari, “un percentatge molt superior als que registren la resta de països europeus”, assenyalen.

Per aquest motiu, per tal de defensar la salut dels lleidatans, la seva pròpia i de les seves famílies, exigeixen als governs espanyol i català que dotin de manera “imminent i eficient” de material de protecció adequat i suficient el personal sanitari, ja que “la principal via de contagi és el contacte directe amb els pacients”. Així mateix, demanen als dos executius que facin arribar “urgentment” tests diagnòstics, “degudament homologats”, per a ús del personal sanitari “com a mesura imprescindible per evitar l’extensió del contagi a altres pacients i a les famílies dels professionals”.