Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Els pacients covid de l’Hospital de Bellvitge en una situació clínica estable podran seguir el tractament a casa seva

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-Des del passat 18 d’agost, els pacients ingressats per covid-19 a l’Hospital de Bellvitge (HUB) amb una situació clínica estable podran seguir el tractament a casa seva. […]

Avatar
Agències 07/09/2021

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-Des del passat 18 d’agost, els pacients ingressats per covid-19 a l’Hospital de Bellvitge (HUB) amb una situació clínica estable podran seguir el tractament a casa seva. Serà possible gràcies al nou equip que s’ha posat en marxa a la Unitat d’Hospitalització a Domicili, l’HaD-Covid. L’objectiu de la mesura és doble. D’una banda permetrà que els pacients puguin recuperar-se a casa seva sense l’obligat aïllament hospitalari i de l’altre rebaixar la pressió assistencial en aquesta cinquena onada de la pandèmia. La decisió d’enviar-los a casa es prendrà de manera consensuada amb els propis pacients i sempre que es compleixin una sèrie de paràmetres clínics, de suport familiar i possibilitat de mantenir l’aïllament.

El seguiment dels pacients es fa mitjançant visites presencials i el contacte diari telemàtic o telefònic. En el moment del trasllat a domicili, el pacient rep un número de telèfon de contacte directe amb els professionals sanitaris, així com dispositius de control bàsic, com un pulsioxímetre, que permet mesurar la saturació d’oxigen a la sang i la freqüència cardíaca.L’equip HaD-Covid està coordinat pel Servei de Malalties Infeccioses en estreta col·laboració amb la Unitat d’Hospitalització a Domicili i la resta dels serveis mèdics de l’HUB encarregats de l’atenció a pacients covid.