Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Els comuns demanen que Salut assumeixi les competències de les residències de gent gran

ACN Barcelona.-Els comuns demanen al Departament de Salut que assumeixi les competències de les residències de gent gran davant la crisi sanitària per la covid-19. La líder dels comuns, Jéssica […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-Els comuns demanen al Departament de Salut que assumeixi les competències de les residències de gent gran davant la crisi sanitària per la covid-19. La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha dit que davant aquesta “excepcionalitat” les residències haurien d’estar sota les ordres de la conselleria perquè “té més recursos i té experiència mèdica” i podria oferir “espais alternatius per l’aïllament” de residents. Albiach ha dit també que cal medicalitzar aquests equipaments, que “porten anys arrossegant privatitzacions, amb congelacions de tarifes de manca de recursos i personal amb condicions precàries”. Demanen “transparència” amb les dades de víctimes mortals i infectats a residències de gent gran i conèixer quin és el seu pla d’acció.

De fet, volen saber quines mesures es prioritzen per treballar en aïllament i en prevenció, dos elements que consideren clau per fer front a la covid-19.Si el Departament de Salut assumís les competències en residències de gent gran, la conselleria d’Afers Socials es podria “centrar” en altres assumptes, com ara infància, la renda garantida de ciutadania o les inspeccions de treball, ha detallat.Albiach, que ha remarcat que la informació que arriba des de diversos municipis és “molt preocupant”, ha posat el seu espai polític a disposició del Govern “per ajudar on calgui”.