Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Els casos d’assetjament al PE són “poc denunciats” per “por a represàlies, desconfiança o poc suport”, avisa un informe

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El comitè pels Drets de les Dones i la Igualtat de Gènere del Parlament Europeu considera que els casos d’assetjament sexual i psicològic a l’Eurocambra són “poc denunciats”. En l’esborrany d’un informe publicat aquest dimarts, la comissió lamenta la manca d’ús dels canals de denúncia disponible per “por a represàlies, desconfiança general en el sistema i manca de comprensió i suport a les víctimes”. Alhora, el comitè recorda que només un 37% dels eurodiputats han assistit a una formació per prevenir casos d’assetjament durant l’actual legislatura. És per això que els membres de la comissió volen que aquestes sessions passin a ser obligatòries i, alhora, es publiqui una llista a la web del Parlament per comprovar qui no les ha seguit.

Els eurodiputats que conformen el comitè també es queixen que els procediments sancionadors poden trigar “anys”, un fet que causa “un dany innecessari a les víctimes”. En aquest sentit, proposen fixar un límit de sis mesos per resoldre’ls i millorar els fluxos d’informació entre les parts implicades.

Publicitat

En paral·lel, suggereixen que el president del Parlament Europeu tingui la capacitat de decidir possibles sancions durant les sis primeres setmanes des que s’inicien les investigacions sobre qualsevol cas. Això es produiria just després de rebre els informes inicials i abans de fer pública la investigació.

De la mateixa manera, els eurodiputats del comitè fan una crida al conjunt dels estats de la Unió Europea perquè elaborin una definició comuna sobre la violència i l’assetjament sexual per “superar la fragmentació” actual. A més, reiteren que la violència basada en qüestions de gènere s’hauria d’identificar com una nova tipologia de crim i hauria de ser tractada com a ofensa criminal.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió