Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Els agents immobiliaris creuen que la moratòria en els lloguers que proposa Colau “no és raonable”

ACN Barcelona.-Els agents immobiliaris de Barcelona creuen que la moratòria dels lloguers que proposa l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, “no és raonable”. A través d’una carta signada pel president […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-Els agents immobiliaris de Barcelona creuen que la moratòria dels lloguers que proposa l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, “no és raonable”. A través d’una carta signada pel president de l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC) i del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (COAPI) de Barcelona, Gerard Duelo, el col·lectiu ha volgut remarcar que el sector privat “no pot assumir tots els costos” i ha posat de manifest alguns dels problemes als quals s’enfrontaran els petits propietaris en cas que s’apliqui la moratòria. “Una franja important de petits propietaris utilitzen el lloguer per complementar els seus ingressos o la seva pensió de jubilació i/o necessiten els lloguers per cobrir despeses mensuals”, ha dit Duelo.

En aquest sentit, el president de l’AIC i del COAPI ha reclamat una política fiscal “que sigui equitativa” i ha recordat que “gran parc del lloguer, tant residencial com del petit comerç, es troba en mans de petits propietaris”. Segons dades de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), el 96% dels propietaris privats del parc de lloguer a Barcelona posseeixen entre un i cinc habitatges.A més, Duelo ha subratllat que els propietaris “ja fa dies que estan gestionant acords amb els llogaters per avançar-se a les situacions”. “Les dues parts estan fent esforços molt importants i estan arribant a acords, tant de suspensió de condonació d’una part del lloguer o ajornaments en el pagament, en funció de la situació crítica de cadascú”, ha escrit en la carta enviada a l’alcaldessa aquest dimarts. Pel president de l’AIC i el COAPI, la situació actual és complexa, i no es pot resoldre “d’una manera tan simple com pugui ser la reducció de beneficis previstos per part dels propietaris dels immobles”.La missiva de Duelo arriba just l’endemà que Colau s’aliés amb sindicats i comerciants per reclamar rebaixes i suspensions per als lloguers de pisos locals. A través d’una carta conjunta, les parts van reclamar una “suspensió immediata” dels lloguers en mans de grans empreses i socimis, els quals han de “rebaixar preus, tot facilitant carències, suspensions o condonacions”.