Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Elena defensa que les instruccions d’ús de les tàser són “especialment garantistes”

ACN Barcelona.-El consellera d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat que les instruccions sobre l’ús de les pistoles tàser aprovades pel Parlament i el Govern són “especialment garantistes”. D’aquesta manera, ha […]

Agències 15/12/2021

ACN Barcelona.-El consellera d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat que les instruccions sobre l’ús de les pistoles tàser aprovades pel Parlament i el Govern són “especialment garantistes”. D’aquesta manera, ha respost una pregunta del diputat d’En Comú Podem Marc Parés que ha demanat una modificació amb “urgència” del protocol d’aquest tipus d’arma. I ha fet referència al cas de l’home que va morir fa uns dies a Badalona després que se’l reduís amb tàser. El conseller ha recordat que l’ús d’aquesta pistola per part dels Mossos té una finalitat que no és contenir una persona en genèric sinó que s’utilitza “quan hi ha risc per a la seva vida o per a la vida de terceres persones”.

Per la seva banda, el diputat Parés ha proposat que es limiti a dues les descàrregues de les tàser tot argumentant que “els protocols no poden passar per davant dels drets de les persones”. I és que, segons els comuns, els Mossos han de tenir eines “que no siguin potencialment lesives” i, segons ha afegit, les tàser ho són. Així doncs, ha dit que cal modificar el protocol i la conducta dels agents dels Mossos davant de persones vulnerables.