Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El Tribunal de Montpeller dona la raó a La Bressola i suspèn el dret de preempció de Perpinyà, que bloquejava el liceu

ACN Perpinyà .-El Tribunal Administratiu de Montpeller ha donat la raó a La Bressola en el litigi amb l’Ajuntament de Perpinyà, a la Catalunya del Nord, i suspèn al dret […]

Agències 15/12/2021

ACN Perpinyà .-El Tribunal Administratiu de Montpeller ha donat la raó a La Bressola en el litigi amb l’Ajuntament de Perpinyà, a la Catalunya del Nord, i suspèn al dret de preempció que el consistori va exercir per bloquejar el projecte de liceu, que l’escola tenia per al Monestir de Santa Clara. El tribunal desestima els arguments esgrimits per Perpinyà sobre els riscos d’instal•lar un centre educatiu en una zona amb un elevat risc d’inundacions i la presència d’un cementiri. De fet, l’Ajuntament va adduir raons vinculades a la preservació del patrimoni però sense concretar cap projecte. A la resolució, el tribunal creu que no s’ha demostrat que el projecte no es pugui fer per aquests motius i li recorda al consistori que el seu planejament ho permet.

També conclou que el cementiri no correrà cap risc. El tribunal, a més, condemna l’Ajuntament a pagar 2.000 euros a l’escola.