Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El TJUE obliga a reconèixer el dret de circulació i residència de les parelles del mateix sexe i dels seus fills

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Justícia de la Unió Europea obliga tots els estats membre de la UE a reconèixer el dret de circulació i residència de les parelles del mateix […]

Agències 14/12/2021

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Justícia de la Unió Europea obliga tots els estats membre de la UE a reconèixer el dret de circulació i residència de les parelles del mateix sexe i dels seus fills. La sentència respon al cas d’un matrimoni de dones casades a Espanya el 2018, de nacionalitat búlgara i britànica, respectivament, que es van enfrontar a la negativa de Bulgària a registrar-les a totes dues com a progenitores de la seva filla. Aquesta situació va impedir a la menor obtenir el document d’identitat búlgar. El tribunal de Bulgària que portava el cas va preguntar a Luxemburg si això vulnera el dret a circular i residir lliurement a la UE.

En la resolució d’aquest dimarts, el TJUE conclou que la menor té dret al document d’identitat, independentment de si el país permet o no el matrimoni homosexual. Igualment, el TJUE remarca que les autoritats estan obligades a reconèixer el certificat de naixement originari.