Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El PSC demana al Govern “mesures concretes” per afrontar la bretxa digital durant la pandèmia del coronavirus

ACN Barcelona.-El grup parlamentari del PSC-Units ha entrat per registre al Parlament una bateria de preguntes sobre els efectes de la pandèmia en l’àmbit educatiu. En concret, els socialistes emplacen […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-El grup parlamentari del PSC-Units ha entrat per registre al Parlament una bateria de preguntes sobre els efectes de la pandèmia en l’àmbit educatiu. En concret, els socialistes emplacen el Govern a prendre mesures “concretes” per fer front a la bretxa digital i compensar les desigualtats educatives existents per les famílies amb manca de dispositius digitals. Els socialistes s’han preguntat si l’executiu català té previst bonificar contractes d’accés a internet per les famílies vulnerables durant el confiament o bé posar a disposició un canal de televisió de la CCMA per compensar els dies de tancament de les escoles pel coronavirus. Els socialistes volen saber quants alumnes no disposen d’internet a casa o d’ordinador o tauleta.

El grup vol conèixer les instruccions que ha donat el Departament d’Educació als docents respecte el teletreball i saber de quina manera regulen les hores que han de treballar des de casa. També es pregunta per la partida destinada pel Departament per garantir la suficiència alimentària de l’alumnat en educació infantil, primària i secundària durant el període de tancament dels centres i si la conselleria assumirà els costos dels contractes de menjadors realitzats per les associacions de famílies. D’altra banda, el PSC-Units ha instat el Govern a elaborar un pla per recuperar progressivament la sisena hora a tots els centres educatius sostinguts amb fons públics.