Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

El PPC demana la compareixença de Geis i l’acusa de “maltractar” entitats que defensen el bilingüisme a l’escola

ACN Barcelona.-El PPC ha registrat una sol·licitud de compareixença al Parlament de la consellera d’Universitats i Recerca, Gemma Geis. Els populars acusen la consellera de “maltractar” les entitats que defensen […]

Agències 08/09/2021

ACN Barcelona.-El PPC ha registrat una sol·licitud de compareixença al Parlament de la consellera d’Universitats i Recerca, Gemma Geis. Els populars acusen la consellera de “maltractar” les entitats que defensen el bilingüisme a l’escola. Segons el PPC, Geis hauria dit “feixista” a l’associació que va sol·licitar que es preguntés als alumnes en quin idioma volien fer les PAU. A banda, han presentat una bateria de preguntes a la comissió de Recerca i Universitats. Demanen saber si el Govern considera “feixistes” els alumnes i les entitats que han demanat examinar-se en castellà i quins mecanismes activarà el Govern a les properes proves per garantir aquesta opció.

També pregunten “per què el Govern dificulta als alumnes la disponibilitat lingüística” a les PAU i demanen quina opinió tenen que els ciutadans “utilitzin els mecanismes que l’estat de dret posa al seu abast per garantir els seus drets lingüístics.