Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El PP no aprovarà el decret d’enduriment del confinament ni el de mesures laborals si l’Estat no n’assumeix el cost

ACN Barcelona.-El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dilluns que no donaran suport als decrets d’enduriment de les mesures de confinament contra el coronavirus ni de mesures laborals […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dilluns que no donaran suport als decrets d’enduriment de les mesures de confinament contra el coronavirus ni de mesures laborals per la pandèmia “si no es modifiquen”. En una roda de premsa per videoconferència, ha criticat que l’agreujament de la quarantena s’hagi aprovat sense consensuar-la amb les comunitats autònomes ni amb l’oposició. Així mateix, ha rebutjat les mesures laborals aprovades pel govern espanyol si no és l’Estat el que n’assumeix el cost. “No estem d’acord que aquestes mesures les estiguin pagant les empreses, és a dir, els treballadors”, ha afegit, i ha assenyalat que el 90% d’empreses de l’Estat petites i mitjanes: “Són tallers, fruiteries o una gestoria”.

“No podem seguir remant en aquesta direcció si hi ha una cascada o un penya-segat”, ha advertit Casado, que també ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, d’ocultar informació. Segons ha relatat, en una conversa prèvia a la pròrroga de l’estat d’alarma, el líder socialista li va demanar que no condicionés el suport del PP a l’extensió del decret a un confinament més estricte de la població i que ell hi va accedir, però que dies més tard l’executiu espanyol el va aprovar pel seu compte. “És una deslleialtat amb el principal partit de l’oposició”, ha deplorat Casado, que ha advertit que no es podrà superar la pandèmia si hi ha “mentides sobre la taula”.”Ni en els pitjors atacs terroristes hem vist aquestes xifres”Tot i que ha insistit que no és el moment de demanar dimissions ni responsabilitats polítiques, el dirigent popular sí que ha destacat la magnitud de la crisi sanitària, ja que la xifra de morts a l’Estat “multiplica per 40 la de la Xina” si es té en compte el total de població de cada país. “Ni en els pitjors atacs terroristes hem vist aquestes xifres”, ha lamentat, per la qual cosa ha instat el govern espanyol a admetre que “alguna cosa hauran fet malament”.N’ha criticat el “ball de xifres” sobre el material sanitari i de protecció. “Jo no hauria dit xifres que no són certes en relació a la compra, els terminis o els proveïdors”, ha assegurat, i ha exigit que el govern espanyol “digui ja on és el material, com està arribant i com garantirà la rotació del personal”.