Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El personal sanitari cobrarà el complement de productivitat pactat a l’abril

ACN Barcelona.-El personal al servei de l’Institut Català de la Salut (ICS) cobrarà a l’abril la totalitat de l’import del complement de productivitat. Aquesta era una mesura que ja estava […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-El personal al servei de l’Institut Català de la Salut (ICS) cobrarà a l’abril la totalitat de l’import del complement de productivitat. Aquesta era una mesura que ja estava pactada en el marc de la mesa sectorial de negociació de Sanitat, al novembre del 2018, i que ara s’ha aprovat com una mesura urgent en el consell executiu extraordinari del Govern, ja que el Parlament no ha donat llum verda als pressupostos on es contemplava aquest pagament. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat en roda de premsa que així es garanteix que tot el personal sanitari cobrarà aquest complement el mes vinent.

D’altra banda, el consell executiu extraordinari també ha regulat mitjançant decret llei mesures en l’àmbit de l’esport, davant la suspensió d’assemblees generals, i també en l’àmbit de cooperatives o juntes de propietaris de comunitats. Amplien els terminis establerts i permeten ajornar o modificar reunions convocades amb anterioritat del decret d’estat d’alarma. S’admet la celebració de reunions i adopció d’acords per videoconferència o altres mitjans telemàtics i l’adopció d’acords sense reunions, d’acord amb requisits establerts pel codi civil de Catalunya, encara que els estatuts no ho tinguin establert. A més, s’amplien els terminis per presentar els comptes anuals.En l’àmbit de les cooperatives, també es regula la possibilitat de suspendre de forma total o parcial l’activitat cooperativitzada i la pròrroga del reemborsament de les aportacions dels socis que causin baixa durant la vigència de l’estat d’alarma.