Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024
Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024

El nou film de Mar Coll, ‘Salve Maria’, participarà a la secció oficial del Festival de Locarno

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El film ‘Salve Maria’, el nou llargmetratge de Mar Coll, ha estat seleccionat per a participar a la secció oficial del Festival de cinema de Locarno, que se celebrarà del 7 al 17 d’agost. La pel·lícula es basa en la novel·la ‘Les mares no’ de l’autora basca Katixa Agirre. El film significa el retorn de Coll al cinema després de ‘Tres dies amb la família’ (2009) i ‘Tots volem el millor per a ella’ (2013) i de participar en sèries com ‘Matar al padre’ o ‘Això no és Suècia’. Coescrita amb Valentina Viso, Coll aborda la tensió i complexitat d’una maternitat fràgil per narrar una història d’una “mare penedida”. La pel·lícula, rodada en català, està protagonitzada per la debutant Laura Weissmahr juntament amb Oriol Pla.

La Maria és una jove escriptora que acaba de ser mare i viu obsessionada amb un fet escandalós: Alice Espanet ha ofegat els seus bessons de 10 mesos en una banyera. Escriure sobre l’Alice serà l’única manera de la Maria de poder entendre la radical experiència de la seva pròpia maternitat.

Publicitat

Segons la directora, “després de viure la pertorbadora experiència de la maternitat vaig descobrir que sepultades sota el tabú esperaven múltiples maternitats dissonants. La pel·lícula explora la que potser és la figura més problemàtica de totes: la de la mare penedida. Vaig sentir que la culpa punyent i el judici social implacable que acompanyen aquesta situació només podien ser comptats a través del terror quotidià: el d’una mare turmentada per la certesa de la seva pròpia condició monstruosa”.

La pel·lícula està protagonitzada per la debutant Laura Weissmahr amb Oriol Pla. Completen el repartiment Giannina Fruttero i Belén Cruz.

‘Salve Maria’ és una producció d’Escàndalo Films i Elastica, en coproducció associada amb 3CAT, que compta amb el suport de ICEC, l’ICAA i amb la participació de RTVE, Movistar Plus+ y Vodafone. La pel·lícula està distribuïda a Espanya per Elastica i les vendes internacionals estan a càrrec de Be for films.

Després de la seva estrena al Festival de Locarno, s’estrenarà en pantalles de cinema espanyoles la pròxima tardor.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió