Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El moviment veïnal del Besòs demana a les administracions recursos per combatre la vulnerabilitat de l’àrea

ACN Barcelona.-El moviment veïnal del Besòs demana a les administracions que s’impliquin per combatre la vulnerabilitat i els dèficits que es viuen a l’àrea i exigeix que hi posin recursos. […]

Avatar
Agències 25/03/2021

ACN Barcelona.-El moviment veïnal del Besòs demana a les administracions que s’impliquin per combatre la vulnerabilitat i els dèficits que es viuen a l’àrea i exigeix que hi posin recursos. Així ho han manifestat les federacions d’associacions veïnals de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Montcada i Reixac, la Plataforma de les Tres Xemeneies de Sant Adrià i la Confavc, després de mantenir reunions en les darreres setmanes amb representants dels ajuntaments dels cinc municipis i també amb la presidenta de l’AMB, Ada Colau. Els veïns han explicat que en les diferents reunions van presentar les prioritats que creuen que s’ha de treballar al territori i afirmen que Colau es va comprometre a “potenciar” el Consorci del Besòs.

Asseguren que s’ha constatat que la “vulnerabilitat” de l’àrea metropolitana es concentra al Besòs i en les reunions s’ha tractat el treball de detecció de prioritats fet per les associacions veïnals. Un cop traslladada a les administracions la seva llista de prioritats i la feina feta de detecció sobre dèficits i prioritats al territori, consideren que ara és el seu torn d’implicar-se. “El que esperem és que des d’una governança metropolitana s’entomin aquests problemes i aquesta priorització de temes i s’impliquin de manera decidida i forta”, ha explicat en roda de premsa, Roger Hoyos, representant de la plataforma de les Tres Xemeneies de Sant Adrià.Principalment creuen que el Consorci del Besòs és un instrument que s’ha de dotar de “pes i recursos” i que l’AMB ha de tenir un paper “fonamental”. “Si el moviment veïnal hem estat capaços de coordinar-nos, exigim el mateix a totes les administracions, que es coordinin per superar els dèficits”, ha afegit Hoyos.Entre alguns dels dèficits citats pels veïns hi ha l’infrahabitatge, la baixa ocupació o l’estat i monocultiu dels polígons industrials, que consideren que cal regenerar.