Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1590
La República

El Govern xifra en 238 les ocupacions delinqüencials del parc públic d’habitatge a Catalunya: “És un problema greu”

ACN Barcelona – El Govern ha xifrat en 238 les ocupacions delinqüencials del parc públic d’habitatge a Catalunya. “Es tracta d’un problema greu al nostre país que causa un conflicte […]

Agències 04/10/2022

ACN Barcelona – El Govern ha xifrat en 238 les ocupacions delinqüencials del parc públic d’habitatge a Catalunya. “Es tracta d’un problema greu al nostre país que causa un conflicte veïnal i social a molts pobles i ciutats de Catalunya”, ha reconegut la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, en resposta a una interpel·lació de Junts sobre les ocupacions. “Segons dades del 2021, un total de 953 dels 21.700 habitatges públics estan ocupats. I el 25% d’aquests immobles ocupats –238- ho estan de forma delinqüencial, causant aldarulls i problemes a molts veïns”, ha precisat Ciuró. Per això, la consellera de Justícia ha reivindicat la modificació del Codi Civil català i ha reclamat a la Fiscalia un protocol per accelerar els desallotjaments de cases ocupades.

“Un protocol que ja s’ha fet en d’altres indrets d’Espanya”, ha recordat Ciuró, que tornant a la modificació del Codi Civil català ha apostat per la modificació de l’article 5 per així permetre que ajuntaments i comunitats de veïns puguin instar un desallotjament en un mes en cas que el propietari (o gran tenidor) no actuï. “Una figura que ja existeix en casos de finques en ruïna o mal estat”, ha assenyalat la consellera de Justícia. “Cal una empara legal i una seguretat jurídica per poder acabar amb aquest neguit i aquesta impotència per part de molts alcaldes i comunitats de veïns”, s’ha mostrat convençuda Ciuró. “La inacció dóna carta blanca a la tolerància del fet delictiu”, ha conclòs la titular de Justícia.