Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Govern nomena Sergi Blàzquez com a nou secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima

ACN Barcelona.-El Consell Executiu de la Generalitat ha nomenat aquest dimarts l’advocat Sergi Blàzquez com a nou secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima en substitució d’Amand […]

Avatar
Agències 07/09/2021

ACN Barcelona.-El Consell Executiu de la Generalitat ha nomenat aquest dimarts l’advocat Sergi Blàzquez com a nou secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima en substitució d’Amand Calderó, que va deixar el càrrec a principis d’estiu. Nascut a Barcelona l’any 1966, Blàzquez és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1991), diplomat en Dret de l’Esport (2007) i titulat en el seminari de Dret Societari i Registre Mercantil per ESADE (1999). També és titulat en Dret Concursal per la UOC (2011), i està inscrit i exerceix al torn d’ofici penal al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, des de 1992, a l’àmbit de Barcelona, Llobregat i Besòs. Ha fet també diversos cursos d’especialització jurídica.

El nou secretari ha desenvolupat la seva tasca professional en el sector privat, en les especialitzacions de dret penal i dret civil, i té més de 30 anys d’experiència professional. Fins ara ha estat advocat en exercici en matèria civil, mercantil, administrativa i del torn d’ofici. Té una àmplia experiència en dret associatiu i d’entitats sense ànim de lucre, algunes d’elles sobiranistes. Va ser vocal de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya, durant el període 2016-2018, i durant els últims anys s’ha especialitzat en la defensa dels drets fonamentals.El 2014 va fundar i presideix l’associació de juristes Drets. Aquesta associació va néixer amb la finalitat de defensar el dret dels ciutadans en general, tant en qüestions penals com no penals ‒més específicament, el dret de la ciutadania a promoure accions legals en contra de la catalanofòbia‒, i els drets i les llibertats individuals i col·lectives.Amb aquest nomenament, el Departament de Justícia vol posar un èmfasi especial a reforçar l’aplicació de les mesures penals alternatives i, per això, es vol donar la màxima importància al programa de justícia restaurativa, que té com a objectiu aconseguir la reparació adequada del dany causat a la víctima, mitjançant el diàleg i la comunicació entre la persona perjudicada i l’autor del dany, conduits per un mediador imparcial.Una altra de les línies d’actuació serà buscar l’equilibri just entre les polítiques de rehabilitació i reinserció social de les persones internes en els centres penitenciaris i els drets dels funcionaris públics i de la resta de personal que les atenen. L’objectiu és que els drets d’uns no vagin en detriment dels altres. Així mateix, promoure el diàleg i la negociació i escoltar totes les parts seran la base de funcionament per afrontar els litigis i conflictes que sorgeixin.