Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El Govern felicita els guardonats dels Premis Gaudí 2021i planteja uns “nous fonaments” pel sector audiovisual

ACN Barcelona.-El Govern ha celebrat aquest dimarts la tradicional recepció als guardonats dels Premis Gaudí, lliurats diumenge a Barcelona. El vicepresident Pere Aragonès, la portaveu Meritxell Budó i la consellera […]

Avatar
Agències 23/03/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha celebrat aquest dimarts la tradicional recepció als guardonats dels Premis Gaudí, lliurats diumenge a Barcelona. El vicepresident Pere Aragonès, la portaveu Meritxell Budó i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, han felicitat en persona una vintena dels premiats que han acudit al Palau de la Generalitat, entre ells la Premi d’Honor Carme Elías, i també la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català. Isona Passola, que diumenge va tornar a reclamar més inversió pública pel cinema català, especialment a través de TV3, ha escoltat avui com el Govern felicitava el sector pels “èxits” del cinema català i es comprometia a “posar uns fonaments nous” pel sector en l’actual etapa “de reconstrucció del país” a resultes de la pandèmia.

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha agraït el compromís del sector audiovisual i ha afirmat que en l’actual etapa de reconstrucció del país provocada per la pandèmia es “poden” posar uns fonaments nous, “i un d’aquests fonaments ha de ser la cultura de l’audiovisual”. Aragonès s’ha mostrat convençut que el proper Govern estarà “compromès amb l’audiovisual del país”. Pere Aragonès ha fet un agraïment especial a la presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Isona Passola, per “tot el compromís i tenacitat al llarg d’aquests vuit anys al capdavant de l’Acadèmia. Ha estat una tasca impagable, una bona feina de representació i d’insistència en les necessitats del sector audiovisual del país i de l’obligació que tenim els governs de poder-hi donar resposta. I també una bona tasca en aconseguir uns Premis Gaudí més feminitzats que mai”, li ha reconegut. A la recepció celebrada aquest migdia al Palau, hi han assistit una vintena de guardonats, entre ells la guanyadora del Gaudí d’Honor, Carme Elias, a més de la presidenta i la directora de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, i Laia Àubia, respectivament.La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha felicitat també tots els guardonats “per la bona feina i per continuar fent cinema català i en català, i per esdevenir portaveus de la llibertat d’expressió, tan necessària, tan perseguida, malauradament”. Ponsa també ha refermat el compromís del Govern amb el sector: “Continuarem apostant pel cinema, pel nostre cinema: un sector estratègic; acompanyant-vos en els processos de producció audiovisual; donant suport a la indústria, per créixer i per internacionalitzar la cultura catalana i, en definitiva, per continuar construint l’imaginari audiovisual del país”, ha dit.