Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El Govern aprova la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei de l’INCASÒL per actualitzar-ne el funcionament

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), que modificarà la llei 4/1980 de la seva creació. L’objectiu […]

Avatar
Agències 23/03/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), que modificarà la llei 4/1980 de la seva creació. L’objectiu de la nova normativa és solucionar aspectes que cal ajustar a la nova legalitat i “actualitzar” l’estructura organitzativa i de funcionament de l’entitat. L’Avantprojecte preveu també determinar noves funcions perquè l’INCASÒL pugui dur a terme tasques en matèries relacionades amb l’urbanisme sostenible, la intervenció en el patrimoni històric, funcions patrimonials, explotació de dades derivades de la gestió de les finances d’arrendaments de finques no residencials i en l’activitat d’assessorament i consultoria.

En aquest sentit, l’entitat està treballant per fer front als reptes del nou model urbà i territorial del país en consonància amb els eixos de dimensió urbana de l’Agenda Urbana de Catalunya que impulsa el Govern per implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Amb aquesta nova regulació, l’entitat ha d’assolir una organització i un funcionament més “executiu” i obtindrà un marc legal per seguir garantint la seguretat jurídica en el seu funcionament.