Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El Congrés aprova la reforma del CGPJ que limita les seves funcions quan té el mandat caducat

ACN Madrid.-El Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei que regula el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i que limita les seves funcions quan té el […]

Agències 11/03/2021

ACN Madrid.-El Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei que regula el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i que limita les seves funcions quan té el mandat caducat. Això impedirà que pugui fer nomenaments fins que no es renovi. Fa dos anys que va expirar el mandat del CGPJ però el govern espanyol i el PP encara no han arribat a un pacte per nomenar nous vocals. El sistema d’elecció requereix un acord de les principals formacions polítiques de la cambra baixa, ja que requereix una majoria de tres cinquenes parts del Congrés. La iniciativa del PSOE i Unides Podem s’ha aprovat amb 196 vots a favor i l’oposició de la dreta. 150 diputats hi ha votat en contra.

Es tracta d’una reforma polèmica, rebutjada per la dreta, que es va impulsar des dels partits que formen el govern de coalició davant del bloqueig per part del PP a la renovació de l’òrgan de govern dels jutges. El mateix CGPJ s’ha mostrat crític amb la reforma.