Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El bisbe Novell beneeix Solsona i no descarta fer el mateix a les llars dels fidels que li demanin

ACN Solsona.-El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha beneit la ciutat des del campanar de la catedral. En una carta, adreçada als fidels, explica que ha demanat als rectors de […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Solsona.-El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha beneit la ciutat des del campanar de la catedral. En una carta, adreçada als fidels, explica que ha demanat als rectors de la diòcesi que facin el mateix. Hi afegeix que no descarta fer el mateix a les portes de les llars dels fidels de la ciutat que li demanin “amb el permís de les autoritats”. En el text també fa una crida a la “prudència” a la ciutadania. “No us exposeu, que us hi pot anar la vida”, diu. Des que es va decretar l’estat d’alarma, Novell retransmet en directe per Youtube als matins i vespres. “Com més preguem més aviat s’acabarà aquest malson”, assegura.

En la carta, Novell explica que ha prorrogat a les parròquies de la diòcesi la suspensió de totes les celebracions litúrgiques públiques i de totes les activitats pastorals presencials.Pisos buitsEn plena crisi del coronavirus, fa una crida als fidels a oferir pisos buits, cases de convivències o de colònies per a fer hospitals de campanya si fes falta. A més, demana als joves que estiguin “a punt per a ajudar amb la compra quotidiana” de la població més vulnerable.”No tingueu por”Malgrat les que defineix com a xifres “esfereïdores”, Novell fa una crida a “no tenir por”. “Això no és l’apocalipsi”, diu, tot afegint que es tracta d’una “manifestació dolorosíssima, com la fam i les malalties del tercer món que acaben amb la vida de milions de persones cada any a causa de la nostra insolidaritat, d’aquesta societat autosuficient i pretensiosa que s’enfonsa a causa de la seva prepotència arrogant”.