Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El BCE redueix la compra d’actius del programa antipandèmia i manté els tipus en el 0%

ACN Brussel·les.-El Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) ha acordat aquest dijous reduir la compra d’actius sota el programa antipandèmia (PEPP). La institució monetària va decidir al març […]

Avatar
Agències 09/09/2021

ACN Brussel·les.-El Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) ha acordat aquest dijous reduir la compra d’actius sota el programa antipandèmia (PEPP). La institució monetària va decidir al març augmentar el ritme de compres per evitar un enduriment de les condicions de finançament. “D’acord amb l’avaluació de les condicions de finançament i la previsió d’inflació, el Consell de Govern considera que les condicions de finançament favorables es poden mantenir amb un ritme de compra d’actius més moderat que en els anteriors dos trimestres”, diu el comunicat del BCE. D’altra banda, la cúpula del BCE ha decidit mantenir al 0% el tipus d’interès d’operacions principals de finançament, al 0,25% el de facilitat de crèdit i al -0,5% el de facilitat de dipòsit.

Pel que fa als tipus d’interès, que el BCE segueix mantenint en mínims històrics, la cúpula de la institució monetària diu que es mantindran “al nivell actual o inferior” fins que la inflació assoleixi l’objectiu del 2%.En el cas del programa de compra d’actius antipandèmia, es manté en 1,85 bilions d’euros i com a mínim fins al març del 2022. De nou, el BCE remarca en la seva decisió que la fi del programa de compra de deute no serà fins que “consideri que la fase de crisi ha acabat”.”El Consell de Govern comprarà de manera flexible d’acord amb les condicions de mercat i amb vista a evitar un enduriment de les condicions de finançament”, diu la cúpula de la institució monetària.