Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Banc Sabadell presenta un pla de recol·locació per als empleats de l’ERO però els sindicats ho rebutgen

ACN Barcelona.-El Banc Sabadell ha proposat un pla de recol·locació per als treballadors acollits a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). El procés el faria Talent Solutions Right Management, una empresa […]

Avatar
Agències 09/09/2021

ACN Barcelona.-El Banc Sabadell ha proposat un pla de recol·locació per als treballadors acollits a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). El procés el faria Talent Solutions Right Management, una empresa de la consultora Manpower, segons han explicat a l’ACN fonts properes a la negociació. La representació dels treballadors ha rebutjat debatre sobre aquesta possibilitat i ha plantejat alternatives a les sortides, com jubilacions anticipades, excedències voluntàries o baixes incentivades. La reunió d’aquest dijous ha estat la tercera trobada de l’empresa amb la representació legal dels treballadors abans d’iniciar el procés de negociació de l’ERO.

Els sindicats han rebutjat la proposta de l’entitat de presentar l’empresa de recol·locació Manpower. La representació dels treballadors ha recordat que el procés de negociació es troba en una fase “prèvia i informal” on l’objectiu ha de ser plantejar “alternatives” al procediment d’acomiadament col·lectiu. Per aquest motiu, finalment Manpower no ha portat a terme la intervenció sobre el pla de recol·locació. “Ha estat decisió unànime per part de tots els representants sindicals advertir que aquesta intervenció seria ignorada, per considerar-la improcedent en aquesta fase del procés”, ha manifestat la UGT a través d’un comunicat. En aquest sentit, CCOO ha proposat un pla de prejubilacions i jubilacions anticipades i voluntàries per als treballadors més grans de 55 anys, gairebé 2.000 persones, segons el sindicat. Una altra de les alternatives és recuperar llocs de feina externalitzats, recol·locar persones en empreses del grup o proposar excedències voluntàries incentivades, una mesura “d’estalvi de costos” amb garantia de retorn en un termini determinat. Davant el tancament d’oficines, CCOO també ha demanat al banc que ofereixi als empleats la possibilitat de teletreballar adscrits al centre obert més pròxim, amb l’objectiu de “no perdre capacitat de negoci en places que abandonem”. El sindicat també ha proposat a la direcció reduir els salaris de l’alta direcció. En qualsevol cas, la representació dels treballadors ha reclamat “més serietat” en la negociació i ha insistit que l’ERO presentat per l’empresa “no està justificat”. CCOO assegura que aquesta via no permet millorar la ràtio d’eficiència del banc ni la valoració dels inversors. Així mateix, el sindicat ha assegurat que els bancs seran “canalitzadors de la recuperació econòmica” i necessitaran més personal per fer front a l’augment de la demanda.